De moederraad van DVP Rijnmond heeft de afgelopen tijd op verschillende moment input geleverd aan verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV’s) of werkgroepen. Zij denkt actief mee over het integraal geboortezorgdossier. Tevens wordt zij door steeds meer VSV’s in de regio benaderd voor een actieve bijdrage. De moederraad is bijvoorbeeld om advies gevraagd over de logistiek van de kinkhoestvaccinatie. Dit advies zal binnenkort op de website van het DVP verschijnen.

Ook de komende tijd gaat de moederraad vooruitstrevend aan de slag. Ze doet een oproep aan alle VSV’s om door te gaan met het benaderen van de moederraad. Ze is beschikbaar voor diverse vragen: niet alleen inhoudelijke vragen maar ook vragen over het verder vormgeven van cliëntparticipatie. De moederraad is bereikbaar via en via haar Facebookpagina. Op de Facebookpagina van de moederraad worden regelmatig updates gedeeld.

Onlangs zijn twee nieuwe en enthousiaste leden, Daphne Metaal en Judith Bovy – van Vugt, toegetreden tot de Moederraad. Benieuwd naar Daphne, Judith en hun collega-raadsleden Femke Vrolijk en Wendy Loorbach? Zij stellen zich graag aan u voor op deze pagina.