Om zwangere vrouwen zo goed mogelijk zorg te kunnen bieden is het belangrijk dat verloskundig zorgverleners vroeg in de zwangerschap (psycho)sociale risicofactoren signaleren. Hiervoor kunnen ze de vernieuwde R4U-vragenlijst gebruiken. In september en oktober kunnen deze professionals een bijbehorende training gespreksvoering volgen.

De vernieuwde R4U is sinds begin dit jaar in gebruik in het Ikazia Ziekenhuis, Erasmus MC en Verloskundigenpraktijk Zwanger & Zo. Hun positieve ervaringsverhalen hebben zij dinsdag 17 mei jl. gedeeld in een goed bezocht webinar. Ook kregen deelnemers een inspirerend voorproefje van de training gespreksvoering waar een trainingsacteur van Wilde Kastanje in de huid van een 19-jarige kwetsbare zwangere vrouw kroop met wie deelnemers het gesprek konden aangaan.

Aanmelden training gespreksvoering

De coalitie Stevige Start hoopt andere verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen in Rotterdam te motiveren en enthousiasmeren om de vernieuwde R4U te gaan gebruiken en nodigt je uit om deel te nemen aan de training gespreksvoering van Wilde Kastanje. Informatie over de data, kosten, accreditatie en het doel van de training vind je in deze informatieflyer.

Meer informatie over de vernieuwde R4U?

Het eerste gedeelte van het webinar is terug te kijken via de volgende link. Daarnaast zijn verschillende documenten opgesteld over het gebruik van en ervaringen met de R4U. Deze documenten, waaronder een factsheet, een informatievideo en de vernieuwde R4U zelf, zijn terug te vinden op de website van het DVP Rijnmond. Voor vragen kan contact worden opgenomen met