DVP Rijnmond heeft een nieuw bestuurslid: Mieke Oostveen. Vanaf oktober volgt zij Lydia de Kruijf op namens de verloskundigen van de zuidoever. Mieke stelt zich graag even voor:

“Mijn naam is Mieke Oostveen-Bosman. Ik ben 33 jaar oud en trotse moeder van drie kinderen: van 6, 4 en 2 jaar. Ik werk als verloskundige bij Praktijk de Linde in Spijkenisse en daarnaast ben ik penningmeester van de Samenwerkende Eerstelijns Verloskundigen Zuid (SEVZ).

Het DVP is niet onbekend voor mij, tijdens de oprichting ben ik reeds betrokken geweest, dus het is leuk om in een verder gevorderd stadium weer aan te sluiten. Ik hoop een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van samenwerking tussen zorgverleners, waardoor de kwaliteit van de zorg voor zwangeren ook zal verbeteren. Deze samenwerking zal op een hoop gebieden aandacht moeten krijgen, zoals digitalisering en capaciteit.”