Ben jij een (aanstaande) moeder of vader en draag jij graag bij aan verbetering van de (beleving van de) geboortezorg in regio Rijnmond? Vind je het leuk je te verdiepen in en advies te geven over vraagstukken rondom de geboortezorg? Heb jij – ondanks je drukke leven – tijd en energie om samen met een leuk team gelijkgestemde vrijwilligers verder te bouwen aan “de stem van de cliënt” binnen de geboortezorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Moederraad van DVP Rijnmond kent een bestuur dat momenteel bestaat uit drie bestuursleden en ziet dit aantal graag verdubbelen. Daarom zijn wij op zoek naar:

3 bestuursleden m/v

De vacature vind je in pdf-vorm via de QR-code of link:
    QR-code-vacature-moederraad-klein-voorwebsite

Het DVP en de Moederraad
Het District Verloskundig Platform Rijnmond (DVP Rijnmond), een samenwerkingsverband van professionals uit alle disciplines van de geboortezorg in de regio Rotterdam-Rijnmond, heeft de Moederraad Rijnmond opgericht.  De Moederraad is een regionaal adviesorgaan binnen die geboortezorg voor en door aanstaande ouders en deelt – gevraagd en ongevraagd – advies, ervaring en suggesties met geboortezorgprofessionals, met als doel om de (beleving van de) geboortezorg in regio Rijnmond te verbeteren.

Het bestuur van de Moederraad raadpleegt haar achterban waar nodig om zodoende namens (aanstaande) ouders uit de regio te kunnen spreken. In het komende jaar is het bestuur vooral bezig met het vergroten van de naamsbekendheid bij (aanstaande) ouders en de daarmee gepaard gaande noodzakelijke groei van een actieve achterban. Een andere doelstelling voor 2021 is ervoor te zorgen dat ook geboortezorgprofessionals haar beter weten te vinden.

Wat ga je doen?
Je neemt deel aan in ieder geval ongeveer vier bestuursvergaderingen per jaar, maar ook aan andere (multidisciplinaire) overleggen inzake de geboortezorg. Je wordt een contactpersoon voor een Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) of Integrale Geboortezorg Organisatie (IGO) in de regio en neemt eventueel ook deel aan overleggen van dat VSV/IGO. Verder zul je regelmatig feedback geven op documenten die betrekking hebben op de geboortezorg in de regio en help je mee met de organisatie van kleine evenementen, zoals bijvoorbeeld ons recente webinar over de geboortezorg tijdens de coronapandemie.

Wat zoeken wij?
Wij zoeken enthousiaste bestuursleden die…
…op korte termijn vader of moeder worden of dat voor het laatst maximaal drie jaar geleden zijn geworden;
…woonachtig zijn in regio Rotterdam-Rijnmond, waarbinnen in dit geval alle aan Rotterdam grenzende gemeenten, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee liggen;
…vrije tijd willen steken in werkzaamheden voor de Moederraad;
…goede uitdrukkingsvaardigheden hebben en
…zich bij voorkeur voor een periode van minimaal twee jaar aan de Moederraad willen verbinden.

Geïnteresseerd?
Leuk! Neem gauw contact op via , uiteraard ook voor het stellen van vragen over deze vacature.