Vanaf 1 december 2022 is Joanne Hoogendoorn-Otterspeer, bestuurslid bij VSV IJsselland, toegetreden tot het Dagelijks Bestuur van DVP Rijnmond. Joanne is maat bij Prinscapelle verloskundigen en zet zich daarnaast in voor samenwerking in de regio. Met de komst van Joanne is elk VSV/IGO in de regio Rijnmond vertegenwoordigd in het Dagelijks Bestuur van het DVP.

Even voorstellen

Mijn naam is Joanne Hoogendoorn-Otterspeer, 43 jaar en moeder van een zoon en twee dochters en al weer heel wat jaren werkzaam in de verloskunde.

In 2002 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam en sinds die tijd altijd werkzaam geweest in een eerstelijnsverloskundigenpraktijk. De eerste jaren werkte en woonde ik in Alblasserdam en vanaf 2013 ben ik weer terug in mijn geboortedorp, in Capelle aan den IJssel/Rotterdam, en maat bij Prinscapelle verloskundigen. Naast het prachtige werk als verloskundige wilde ik me ook inzetten voor samenwerking en regionale ontwikkelingen. Sinds 2016 ben ik dan ook lid van de programmaraad in geboortecentrum IJsselland en vanaf 2017 ben ik bestuurslid van het VSV IJsselland.

Met alle ontwikkelingen in de geboortezorg is samenwerking erg belangrijk, kleinschalig binnen de partners van een VSV maar ook binnen DVP Rijnmond. Ik hoop als bestuurslid binnen DVP Rijnmond, namens VSV IJsselland, mee te kunnen werken aan het groeien en ontwikkelen van de samenwerking binnen de regio.