Tijdens de bestuursvergadering op 26 mei nam Femke Karels afscheid van het dagelijks bestuur van DVP Rijnmond. We bedanken Femke voor haar tijd en inzet de afgelopen jaren!  Femke draagt het stokje over aan Monique Kappert. Met de komst van Monique is ook het bestuur van het VSV Franciscus Gasthuis & Vlietland in het dagelijks bestuur vertegenwoordigd.

Even voorstellen

Mijn naam is Monique Kappert, 44 jaar, fanatiek langeafstandsloper en ik werk als Directeur Zorg bij Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daar ben ik verantwoordelijk voor meerdere zorgonderdelen, waaronder de geboortezorg.

Ik heb niet altijd in het ziekenhuis gewerkt. Na mijn studie farmacie ben ik eerst begonnen als openbaar apotheker. Na 5 jaar in de praktijk te hebben gewerkt, werd ik gevraagd voor een managementpositie en heb ik meerdere rollen gehad binnen een grote apotheekorganisatie en de beroepsorganisatie voor apothekers (KNMP). In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar Franciscus en heb ik zo’n 5 jaar gewerkt als Manager Kwaliteit & Innovatie en Projectbureau voor ik vorig jaar met veel plezier de overstap maakte naar de functie Directeur Zorg.

Ik krijg veel energie van samenwerking en vernieuwing en zie veel kansen om de geboortezorg nog meer toekomstbestendig te maken door van elkaar te leren. Binnen VSV Franciscus zijn we het afgelopen jaar al veel zorgvernieuwing gestart en ik kijk er naar uit ook een bijdrage te kunnen leveren binnen DVP Rijnmond.