Namens de Moederraad Rijnmond delen we graag een aantal ontwikkelingen van de afgelopen periode:

Aanspreekpunten bestuur
“Moederraad Rijnmond is sinds de zomer van 2021 versterkt met drie nieuwe bestuursleden: Simone Opschoor-den Braber, Eva Kunst en Yuki Tseng! Wij hebben al een aantal vergaderingen samen gehad en zijn heel enthousiast over ons team en de onderlinge samenwerking. Op deze pagina kun je meer over ons lezen. Ook hebben wij als bestuur de VSV’s /IGO’s en CJG verdeeld zodat duidelijk is wie vanuit ons aanspreekpunt is voor jullie. We horen het graag als we kunnen aansluiten bij een vergadering en als jullie vragen hebben via .”

Nieuwe naam en nieuw logo op komst
“Niet alleen hebben wij een nieuwe samenstelling maar Moederraad Rijnmond gaat ook verder onder een nieuwe naam. Wij zijn druk bezig met het ontwerp van een nieuw logo en de nieuwe pay-off. Als je bij de digitale deelnemersbijeenkomst van DVP Rijnmond bent geweest, heb je de (voorlopig) nieuwe naam al kunnen horen. We hebben veel uiteenlopende reacties gehad en nemen jullie feedback mee in de definitieve beslissing. Houd ons Instagram-account (ook) goed in de gaten!”

Waar zijn wij zichtbaar en betrokken?
Wij zijn op dit moment betrokken bij Kansrijke Start, BabyConnect en denken en adviseren mee bij diverse vragen, waaronder vanuit het nieuw te bouwen Vrouw & Kind Centrum (Franciscus Gasthuis & Vlietland) en Moeders van Rotterdam. Daarnaast zijn wij bezig met het vergroten van onze naamsbekendheid bij enerzijds de ouders en anderzijds de professionals. Onze nieuwe naam en daarop afgestemde PR gaat ons hierbij verder helpen.

Interview: De meerwaarde van een Moederraad
Ook hebben Judith, Daphne en verloskundige Mieke Oostveen een interview gegeven voor het tijdschrift De Verloskundige. Lees hier: De Verloskundige – Interview Moederraad Rijnmond 2021.

Hartelijke groet,
Daphne, Eva, Judith, Simone en Yuki.